ennl

machines

Digifab beschikt over een aantal lasermachines welke allemaal hun eigen sterke kanten hebben. Deze pagina is vooral bedoeld om een overzicht van het machinepark te geven. Digifab weet exact welke machine het best bij uw specifieke wensen past.

De machines zijn ingedeeld aan de hand van het werkvlak. Dit zijn de ‘kleine’ machines met een werkvlak van 600x300mm en de ‘grote’ machines welke een werkvlak hebben van 1250x900mm en zelfs 2500x1300mm. Hieronder is een beschrijving per machine te vinden om een beter beeld van het machinepark te krijgen.

Universal Laser VLS 3.50 – 50 watt
DigiFab Laser machine VersaDe Versa laser met een vermogen van 50 watt en een werkvlak van 600 x 300mm is ideaal voor het snijden van maquettes en andere producten op een zeer hoog niveau. Met een minimale marge van 0,5 tot 1,0mm kan er veel detail in uw maquette of product gebracht worden. De maximale dikte van hout en perspex is voor deze machine 10mm.

 

 

Trotec Speedy 100R – 25 W
De Trotec Speedy 100R is ook een CO2 laser vergelijkbaar met de Versa Laser machine. Deze heeft een wat lager vermogen waardoor dunne materialen zoals karton, perspex en stoffen goed te bewerken zijn. De minimale marges (afstand tussen onderdelen) is ook zon 0,5 tot 1 mm. Kleinere marges zijn mogelijk, maar de kans op breken is dan ook groter.

Epilog Zing 24 – 30 W
Naast de twee ‘kleine’ machines hebben we nog een derde. Dit is een Epilog Zing 24 met een bron van 30W. Deze machine is uitermate geschikt voor gravures en het snijden van kunststoffen. Wegens een andere air support is de epilog zing minder geschikt om hout (achtigen) te snijden. Voor deze machine beschikken we ook over een rotary attachment welke ervoor zorgt dat ook ronde objecten gegraveerd kunnen worden. Denk hierbij aan glazen en wijnflessen bijvoorbeeld.

BRM 180 watt
De BRM laser is een CO2 laser machine met een vermogen van 180 watt en een werkvlak van 1250 x 900mm. Deze is ideaal voor het snijden van grotere en dikke platen. De snij- en graveer precisie van de BRM machine is iets minder dan de kleine machines maar nog steeds vanĀ  hoog niveau. Met deze machine kunnen we hout, MDF en berken multiplesx tot 12mm snijden. Populieren multiplex zelfs tot 15 mm dik en kunststof tot een dikte van ongeveer 15mm.

BRM XL 180 watt
De grootste machine die wij in het machinepark hebben is een portaal lasermachine van BRM. Deze heeft een gelijkwaardige bron aan de andere BRM machine, maar heeft het voordeel dat het werkvlak veel groter is. Deze kan tot maar liefst 2500x1300mm bewerken. De platen kunnen zelfs een stukje doorsteken waardoor een grotere plaat of stof bewerkt kan worden. Hier komt wel wat meer instelwerk bij kijken. Mail ons voor de exacte mogelijkheden.

Om de vele mogelijkheden van de machines te bekijken kunt u door het portfolio van de lasersnijders bladeren. Voor CO2 lasers geldt dat ze bijna alle materialen kunnen snijden zolang er geen Chloor of andere schadelijke gassen in zitten die vrijkomen bij verbranden/smelten. Metalen kunnen niet gesneden worden met de laser. We kunnen staal wel markeren d.m.v. Cermark spray, meer uitleg vindt u hierover onder het materialen kopje op de website.